HRM Business Partner Jolien Wijnberger: "Overal om mij heen zie ik ontwikkeling en nieuwe initiatieven"

Wat vind ik belangrijk in werk? Wat zoek ik in een werkgever? Die vragen leidden Jolien na een letterlijke én een figuurlijke omzwerving naar De Haagse Hogeschool. “Wat ik hier zo fijn vind, is dat er continu beweging is. Er zijn veel ontwikkelingen en ik word gevraagd om daarin actief mee te denken. Leidinggevenden staan open voor mijn expertise en ik voel dat ik echt iets bijdraag!” 

Tijdens een reis van drie maanden viel bij Jolien het kwartje, zo vertelt zij. “Ik heb een passie voor ontwikkeling en groei. Wat is dan een betere plek om te werken dan het onderwijs? Eerst heb ik rondgekeken bij middelbare scholen, maar dat vond ik te kleinschalig. De Haagse heeft voor mij de perfecte omvang. Doordat het wat grootschaliger is, gebeurt er veel en heb ik te maken met veel verschillende mensen. Maar tegelijkertijd is mijn afdeling klein genoeg om echt deel te zijn van een team. Bij mijn oude werkgever kende ik nog geen kwart van de HRM-afdeling!”  

Goed voor de organisatie, medewerkers én studenten

Als HR Business Partner heeft Jolien vaak overleg met leidinggevenden, zowel op operationeel niveau als tactisch en strategisch. “Dan kijk ik met opleidingsmanagers naar ontwikkelingen in het onderwijs én het werkveld. Welke functies en competenties hebben we over vijf jaar nodig? Hoe kunnen we daar nu al op inspelen, bijvoorbeeld met scholing aan medewerkers? Maar ook: wat maakt De Haagse een fijne werkgever en waar kunnen we nog een stapje harder lopen? Ik word heel blij van oplossingen die zowel goed zijn voor de organisatie als de medewerkers, en daarmee uiteindelijk ook voor de student. Ik ervaar dat ook echt als de cultuur hier: mensen zijn bijzonder gemotiveerd elkaar te helpen en samen te werken.”

Middenin de samenleving

Met hoeveel verschillende opleidingen en afdelingen ze ook te maken heeft, Jolien komt overal in de organisatie collegialiteit en laagdrempeligheid tegen. “En wat ook zo leuk is”, gaat ze verder, “je krijgt heel veel mee van de ervaring van studenten. In het Atrium (de centrale hal in het hoofdgebouw) zie je bijvoorbeeld regelmatig mooie student-initiatieven, daar krijg ik echt inspiratie van! Wat mij betreft is de studententijd een hele belangrijke en vormende periode in een mensenleven. Heel gaaf om dat gevoel van de zijlijn mee te krijgen, ook al werk ik niet direct met studenten. Het is echt een baan middenin de samenleving.”