Jouw welzijn & ontwikkeling

Ons doel bij De Haagse is dat jij fluitend naar je werk gaat. Want als jij je energiek voelt en plezier hebt in je werk, profiteren we daar allemaal van. Jouw motivatie en betrokkenheid helpen je duurzaam bij te dragen aan de doelstellingen van De Haagse. En omdat je een sterke verbinding voelt met je collega’s, draagt dat bij aan een goede sfeer op de hogeschool. Een win-winsituatie dus! 

Om te investeren in jouw werkgeluk, hebben we het Welzijnsplatform opgericht. Hier vind je handige tips die je zelf direct kunt toepassen in je werk. Ook lees je op ons Welzijnsplatform wat De Haagse voor je kan betekenen op dit gebied. Denk aan sport & fitness-mogelijkheden, loopbaan- en voedingscoaching en workshops over werkgeluk.

Jouw ontwikkeling is goud waard

Bij De Haagse Hogeschool vragen we studenten het beste uit zichzelf te halen. Dat werkt alleen in een omgeving waarin medewerkers hetzelfde doen. Daarom zien we de mogelijkheid voor medewerkers om te blijven leren niet als iets extra’s, maar als vanzelfsprekend. Ons eigen opleidingsinstituut The Hague Center for Teaching & Learning (HCTL) biedt verschillende hulpmiddelen waarmee je je kunt blijven ontwikkelen.

Bij het ontwikkelen van ons aanbod kijken we naar de vaardigheden die de huidige wereld van onze
kennisinstelling vraagt. Dat varieert van omgaan met AI of werkdruk tot sociale veiligheid, toets- en onderzoeksvaardigheden en blended learning. We helpen je ook graag op weg als je een taal wilt leren of met je team aan de slag wilt. Het HCTL heeft aanbod voor iedereen: startende en ervaren docenten, onderzoekers, leidinggevenden en medewerkers in de ondersteuning. En we zoeken altijd naar een manier van leren die bij jou past. Is je leerbehoefte nog niet helemaal duidelijk? Juist dan heb je een goede reden om in gesprek te gaan!

De Haagse Dialoog

De Haagse Dialoog is de gesprekscyclus binnen De Haagse Hogeschool waarmee we zorgen voor een lerende en wendbare hogeschool, die betekenisvol is en blijft. Binnen de dialoog voeren we continu met elkaar het gesprek over performance en professionele ontwikkeling, zowel op team- als individueel niveau.  Met de feedback en feedforward die jullie delen, werk je gezamenlijk aan concrete resultaten, elke dag weer iets beter.