Docent Madonna Hamidy: "Ik kom na het werk vol energie thuis"

Na haar opleiding political science wilde Madonna zo snel mogelijk aan het werk. Ze ging naar het uitzendbureau en kwam zo terecht bij onze studentadministratie. Daar begon voor haar een veelzijdig, leerzaam en vooral ook sociaal avontuur. “Ik vind het zo gezellig en fijn bij De Haagse! Mijn collega’s zijn vrienden geworden en inmiddels werken ook mijn broer en zusje hier. Dat is trouwens niet gek: ik raad iedereen die het wil horen aan hier te komen werken.

Na haar start bij de studentenadministratie bleek al gauw dat Madonna meer in haar mars had. Via een tussenstap bij de International Office kon ze aan de slag als studiecoach bij de opleiding International and European Law (IEL). Daar kreeg ze te maken met studenten uit allerlei verschillende landen. Ik heb wel honderden studenten begeleid, allemaal met hun eigen verhaal. Zó interessant om bij hun leven betrokken te zijn!”, vertelt ze. In de tussentijd werd ik gevraagd een alumninetwerk op te zetten en er een alumnibeleid bij te schrijven. Toen dat af was, was een logische volgende stap om alumni en huidige studenten met elkaar te matchen als stagecoördinator. En omdat de stageadministratie flink was verouderd, ben ik de digitalisering daarvan gestart. Dus ja, al met al heb ik aardig wat gedaan”, lacht ze. 

Als studenten het snappen, is mijn dag goed

In al haar rollen merkte Madonna dat haar hart vooral ligt bij de studenten. Toen het tijd was voor een volgende stap, vroeg het management dan ook: wil je misschien lesgeven? Nu werk ik als onderwijsassistent bij IEL. Elke keer als een student iets snapt dat ik uitleg, geeft dat een kick”, vertelt ze. Op dagen dat ik lesgeef, kom ik echt heel blij thuis. Het is gewoon fijn om in een omgeving te zijn waar iedereen gemotiveerd is om verder te komen. En aan collega’s merk ik ook: iedereen zit hier met zijn hart. Wat daarbij helpt, is dat we zo’n diverse en internationale opleiding zijn. Niemand heeft ‘zomaar’ gekozen voor deze baan of studie. We willen hier écht graag zijn en samen iets moois doen.” 

We bouwen op elkaar

Madonna’s sociale leven is op school flink uitgebreid, vertelt ze. “Ik beschouw mijn collegas als goede vrienden en vriendinnen. Soms moeten we elkaar zelfs tot de orde roepen: ‘Jongens, even werken nu!’”, lacht ze. “Ook in tijden waarin het wat minder gaat, weet ik dat ik volledig kan bouwen op mijn collega’s en het management. Een afspraak met de teamleider, manager en ook de faculteitsdirecteur is zó gemaakt en ik kan altijd terecht bij directe collegas. Zoals we in het Engels zeggen: We have each others back. Dat is wat mij betreft goud waard.”