Sr. managementassistent Sabine Kwiotek: "Er gebeurt hier zoveel!"

Sabine werkte jarenlang in de reiswereld, op reisbureaus en luchthavens. Toen ze besloot een switch te maken, kwam ze eerst op een kantoor terecht. “Maar ik miste de dynamiek”, vertelt ze. “In mijn werk als managementassistent bij De Haagse Hogeschool vond ik die dynamiek weer terug. Zodra je het gebouw binnenloopt, voel je: het lééft. 

Sabine begon bij De Haagse als managementassistent bij de faculteit Gezondheid, Voeding en Sport. “Daar is altijd wel iets gaande. Er zijn veel praktijklokalen voor de sport- en zorgopleidingen, en bijvoorbeeld ook een grote keuken voor de studenten Diëtetiek. Het kwam geregeld voor dat studenten langskwamen met gerechten die we mochten proeven, superleuk. Inmiddels werk ik op een andere locatie, en de levendigheid is net zo groot. Overal lopen studenten door de gangen en de werkplekken zijn pal tussen de leslokalen. En ik heb helemaal geluk, want onze flexplekken kijken uit op het Atrium (centrale hal in het hoofdgebouw). Soms voelt het alsof je op een terrasje zit!”

Ik houd wel van een beetje tijdsdruk

De overstap naar de andere locatie kwam uiteraard door een overstap naar een andere faculteit. Het werk is ook iets anders. Sabine: “Als managementassistent denk je altijd actief mee met de persoon die je assisteert, en speel je goed in op wat er komen gaat. Maar bij de faculteit Management en Organisatie kreeg ik de kans om op een ander niveau te assisteren. Eerst werkte ik voor een opleidingsmanager en nu voor de faculteitsdirecteur. Dat brengt een grotere verantwoordelijkheid met zich mee en wat meer tijdsdruk. Daar houd ik wel van! En als ik toch wat ondersteuning kan gebruiken, staan de andere managementassistenten altijd klaar. We zijn met een leuk team van zes en iedereen helpt elkaar.

Elke faculteit is een eigen wereld

Een beetje extra hulp is in deze beginperiode wel fijn, vertelt Sabine: “Ook al werk ik nog steeds voor De HHs, zo’n nieuwe faculteit is weer een heel andere wereld. De cultuur per faculteit is toch een afspiegeling van de opleidingen. Hier bij M&O hangt er bijvoorbeeld een wat zakelijker sfeertje dan op de Sportcampus, maar het is daardoor niet minder gezellig. Er wordt veel georganiseerd, dus ook leuke teamuitjes”, lacht ze. “Wat ik tot nu toe wel overal heb meegekregen, is dat er veel ruimte is voor wat je kunt bijdragen. En dat wordt echt opgepikt. Ik vind het zelf ook leuk als collega’s met nieuwe ideeën komen. Fijn om samen te zorgen dat dingen nóg beter gaan.”